torsdag 7. mars 2013

Flammkuchen, hvit pizza :)

Dette er seriøst en av de beste pizzaene jeg har vært borti.


Hva du trenger:

Pizzabunn:
Tørrgjær for pizza
500g sammalt rug eller annet mel
4dl vann
1 egg
1 ts salt
1/4 dl olivenolje

Pizzasaus:
1,5dl creme fraiche
1-2 fedd hvitløk
1/3 chili
salt
nykvernet pepper

Fyll:
Skinkebiter
Mozarella ost
Løk
Jalapeno


Hva du gjør:

Pizzabunn: Bland alt det tørre sammen før du blander i det våte. Elt godt, og la heve i 1 time.
Pizzasaus: Finhakk hvitløk og chili og bland det godt inn i creme fraichen. Smak til med salt og pepper. La stå i kjøleskapet i en time så smakene får trukket seg godt inn. Jeg hadde det i en glassbolle med lokk.

Etter timen er godt, kjevler du ut pizzadeigen på bakepapir, smører på pizzasausen og legger på ønsket fyll (det jeg hadde på var veldig godt). Stekes i ovnen på 250 grader i ca 10-13 min.

http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/74e23e08869311e2aef922000a9f3c05_7.jpg
Mesteparten av fyllet var på midten av pizzaen, og det spiste vi relativt fort opp! hehe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar